rikta kampen

Känner en stor sorg över resultatet i EU-valet. SD’s 9,8 procent och skräcktalen i bl a Frankrike, Storbritanien, Grekland och Danmark. Vill bara spy. Men idag är det dags att stå upp och slå tillbaka. Och när vi gör det måste vi se att det inte är enskilda röster eller icke-röster som har gett det här resultatet, vi måste se det som ligger bakom. När vi tar kampen får vi inte nöja oss med att ta den mot SD, utan även mot den strukturella rasism som finns i hela vårt samhälle som har gjort SDs framgångar möjliga.

Pga mitt problem att just nu formulera mina tankar; what she said. Läs.

Lyssna på människor som utsätts för rasismen, och låt de här människorna sätta agendan. Rannsaka er själva och se er egen roll. Synliggör den pågående normaliseringen av rasismen. Säg ifrån när folk, media och politiker börjar använda sig av rasisternas retorik och låter rasisterna sätta agendan. Ha civilkurage, ställ upp när någon blir utsatt. Sitt inte tysta, använd de förmågor ni har för att föra kampen. Ställ er upp.

Kram och kamp!

 

Ps. Har ett litet projekt som gror i bakhuvudet, som kortfattat går ut på att genom måleri och text sprida inspirerande antirasisters kamp för att hjälpa andra i sin. Om ni kommer att tänka på nån som för kampen på ett inspirerande sätt, tipsa gärna mig. Initiativtagare, krönikörer, föreläsare, whatever. Tack. Ds.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s